Kinect was bijna naar Apple gegaan

9 Nov

Een journalist van Wired laat weten dat de technologie van Microsoft’s Kinect bijna in handen was gevallen van Apple. “Maar Apple is echt een ‘pain in the ass’”, aldus Kinect-bedenker Inon Beracha tegenover de journalist.

PrimeSense zou vele gesprekken hebben gevoerd met Apple voor een toepassing van de bewegingsgevoelige besturing. “Apple was voor ons de meest natuurlijke plaats voor deze technologie”, laat Beracha weten. Toch stond Apple’s obsessie met geheimhouding in de weg van een vruchtbare samenwerking.

Beracha zegt dat Apple hem dwong om een hele stapel contracten te ondertekenen waardoor PrimeSense de grip op hun technologie grotendeels zou verliezen. “De technologie was gewoon revolutionair. Hij zou het aan iedereen kunnen verkopen”, concludeert de journalist naar aanleiding van een gesprek dat hij in 2008 had met Beracha.

Microsoft lanceerde de Kinect-controller vorige week in de Verenigde Staten en vandaag werd duidelijk dat deze vrijwel overal is uitverkocht. Microsoft verwacht dan ook 5 miljoen van deze Xbox 360 camera’s te verkopen voor het einde van 2010. De Nederlandse release staat gepland voor 10 november.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: