Google Biedt Developer 3,5 Miljoen Als Hij Niet Naar Facebook Gaat

12 Nov

Google is druk bezig om haar medewerkers vast te houden. Eerder deze week werd bekend dat Google alle medewerkers een bonus en forse salarisverhoging geeft. Nu wordt bekend dat het bedrijf minimaal één developer 3,5 miljoen geboden heeft… als hij maar niet naar Facebook zou gaan. Het ging Google niet alleen om het behouden van de “intellectuele kracht” van de engineer, maar ook om het onthouden van die kracht aan concurrent Facebook.

 De “senior engineer” nam het aanbod aan en werkt nog steeds bij Google. Hij liet Facebook weten dat hij alsnog niet ging tekenen.

Techcrunch schrijft over het voorval. “We’ve confirmed today that a staff engineer at Google being heavily romanced by Facebook was offered a jaw dropping $3.5 million in restricted stock by Google (this means Google is handing over stock worth $3.5 million based on its value today, and that stock will vest over time). He quite wisely accepted Google’s counter offer. Facebook lost this one.”.

Overigens wordt tevens gemeld dat Facebook een programma heeft om de beste medewerkers bij Google weg te halen. Overstappers zouden een salarisverhoging van tot 50% tegemoet kunnen zien, waarvan overigens wel een fors deel in aandelen uitbetaald wordt.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: